Satu Mare – Capitala Tineretului din România – Oraș Candidat

Orașul Satu Mare candidează oficial pentru titlul Capitala Tineretului din România. Este vorba despre un proiect comun dintre Asociața SamStudia și Primăria Satu Mare, care a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Mark Torok, directorul Sam Studia Satu Mare, a arătat că se urmărește conceperea unui plan care să fie acceptat de toți tinerii din Satu Mare prin care să-i reconecteze cu orașul pe cei care au plecat, încercând să le redea spirtul de apartenență.

”Noi încercăm să dăm cât mai multe inițiative tinerilor astfel încât ei să contribuie la dezvoltarea orașului. Dorim să creem o platformă on-line de mentorat în care tinerii plecați cu experiența pot ajuta tinerii rămași să se dezvolte. Ne-am gândit și la o platformă de sprijinire a ideilor locale. Dar ceea ce este mai important este faptul că până în data de 16 iulie, termenul limită de depunere a candidaturii, noi ne propunem să organizăm mai multe discuții cu scopul de a crea cadrul prin care să adunăm ideile tinerilor sătmăreni. Candidatura este un concurs de concepte. Toată lumea ne-a întrebat cum putem concura cu orașe precum Cluj sau Timișoara. Nu se jurizează ce există în oraș ci se jurizează proiectele pe care le depunem, ideea cu care aplicăm. Considerăm că ideea noastră este bună și sperăm să câștigăm”, a declarat directorul SamStudia.